Kino

Ļoti sliktie puiši (2013)

Par filmu

Daudzu nežēlīgu slepkavību sērija savijusi ciešā mezglā trīs cilvēku likteņus: upura tēva, policista un galvenā aizdomās turamā.

Tēvs alkst pēc atriebības, policists darbojas ārpus likuma ietvariem, bet galvenais aizdomās turamais ir teoloģijas pasniedzējs, kas izlaists brīvībā policijas nevērības dēļ.

Izraēlas režisoru tandēms apvienojis melno komēdiju ar kriminālo trilleri, spriešanu par pieļaujamās robežas tēmu un jautājumus par mērķa un līdzekļu samēru.

Kinematogrāfistu iemīļotais paņēmiens, kas noslēdzas tajā, ka "pierādījumu ir nepietiekami, taču viss norāda uz aizdomās turamo", pieņem "Ļoti sliktajos puišos" radikālu nokrāsu. Libānas kara veterāns (kuram personīga ieinteresētība šajā lietā) un pārgalvīgs policists nolemj panākt taisnību ar personīgām metodēm - lai arī antihumānām, taču vienīgajām, kas pieejamas.

Traģēdija un komēdija, trilleris un melnais humors – mūsdienu pasaules kinematogrāfa pērle, kas jau vairākkārtīgi apbalvota dažādos festivālos un kuru atzinis pats Tarantīno.

Režija: Aharon Keshales, Navot Papushado

Lomās: Lior Ashkenazi, Dvir Benedek, Guy Adler, Gur Bentwich

Filma ivritā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Režisors: Navot Papushado
Aharon Keshales
Aktieri:
Kais Nashif Man on horse
Tzahi Grad Gidi
Dvir Benedek Tsvika

Oriģinālnosaukums:
מי מפחד מהזאב הרע

Līdzīgās filmas